Vitaliteit in je werk

Het beantwoorden van de vraag ‘hoe besteed ik mijn werkzame leven goed?’ is nu al ingewikkeld, en wordt er niet makkelijker op. De samenleving wordt steeds complexer, veel taken met vaste patronen gaan gaandeweg overgenomen worden door computers en robots. Het is tegenwoordig meer dan ooit een must om proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven.

Mijn Praktijk voor Mentale Vitaliteit bij transities maakt veel klanten mee die niet meer met de volle overgave, met goede mentale energie in hun werk zitten. Dit kan komen vanuit twee bronnen:

 1. Er verandert iets in je werksituatie, bijvoorbeeld een reorganisatie, een overname, een nieuwe leidinggevende, er moet bezuinigd worden, etc. en daardoor komt jouw functie in een ander daglicht te staan, of bouwt zich de spanning in je op omdat het opeens allemaal anders loopt. Je kunt daar niet meer tegen.
 2. Of er verandert iets in jezelf of je omgeving (ziekte, handicap, futloosheid), in je gezinssituatie (problemen met de kinderen, mantelzorg voor je partner of ouders die een zware wissel trekken, echtscheiding met financiële consequenties), of in je omstandigheden (verhuizing, je partner heeft een andere baan met gevolgen voor jou), etc. Je nieuwe situatie heeft gevolgen voor jouw werk, daar zal dus ook iets moeten veranderen, maar wat en hoe?

Dit kan gevoelens oproepen als:

 • Ik sta op een kruispunt in m’n leven
 • Ik heb twijfel over welke route ik moet nemen
 • Ik heb geen idee waarom ik zo ongelukkig ben op het werk en vastloop in m’n carrière
 • Ik wil wel veranderen, maar heb geen idee hoe ik dat aan moet pakken, en welke competenties ik voor dat andere nodig heb

Je bent zeker niet de enige die deze verwarrende levensfase doormaakt. Wist je dat meer dan de helft van de werkende Nederlanders hetzelfde heeft meegemaakt? En omdat juist alles met elkaar verweven is, is het logisch dat je moeite hebt helemaal alleen de knoop te ontwarren. Dat hebben de meeste mensen. Maar vaak is het lastig om in de eigen organisatie een objectieve gesprekspartner te vinden.

Beste keus:
Het begeleidingstraject: VIND JE LEVENS-MISSIE
Over het (her)ontdekken van je innerlijke drive. Je kunt weer vooruit leven
Zeer compleet traject in een combi van online-zelfstudie met werkbladen en oefeningen, aangevuld met live of online coaching.
Lees meer en teken gelijk in.

Transitie-coaching via de 3xO aanpak helpt je weer scherp voor ogen te krijgen wat jij belangrijk vindt. En wat nu mogelijk en wenselijk is voor een nieuw begin. Zo kun je weer optimaal tot je recht komen op de arbeidsmarkt en doen waar je goed in bent en wat je leuk vind.

Want we willen allemaal plezier in het werk. En vol energie en goede verhalen weer thuiskomen. Dat soort dingen wordt voor een groot deel bepaald door vragen als:
– wat drijft mij in het leven?
– waar ben ik goed in?
– waar wordt ik blij van?
waar ligt mijn focus?

Wil je ook graag een positieve boost geven aan je carrière?
Weet dan dat ook je werkgever erbij gebaat is dat je niet te lang in een baan blijft hangen die je ongelukkig en zelfs ziek kan maken. Vaak stelt de werkgever dus graag begeleiding in werking. En wil daarvoor betalen. Want preventie van burn-out is veel goedkoper dan te zitten met een zieke werknemer die vervangen moet worden.

Voor wie is coaching bij Hilde|TransitieCoach een uitkomst:

 • als je aan het begin van je carrière staat en eigenlijk teveel ballen tegelijk de lucht in moet houden
 • als je voelt dat het tijd is om een nieuwe richting in te slaan
 • als je door ziekte gedwongen wordt om anders te werken
 • als je pensioen nadert en  je even wilt sparren over de voors en tegens van meer/minder werken, soort vrijwilligerswerk, en zicht op de dingen waar je in je volgende levensfase actief blij van kan worden
 • kortom: voor wie weer wil stralen op de arbeidsmarkt of in het vrijwilligerswerk. .

Want betaald of onbetaald: passend werk maakt gebruik van het beste wat je in je hebt, houdt je vitaal door zingeving en contacten, en draagt dus bij aan je mentale gezondheid

De 3xO aanpak werkt ook voor ZZP’ers

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op dit moment meer dan 1,2 miljoen ZZP’ers bekend in Nederland (KvK, derde kwartaal 2019). De zzp barometer deed onderzoek naar hun uitdagingen.
Als de top 3 van hun grootste zakelijke uitdagingen voor het jaar 2020 kwam er het volgende uit:
     1. het werk en de privésituatie in balans brengen (26%)
     2. klanten werven (21%) en
     3. omzet verhogen (21%).
Saillant detail: Er werd bij vermeld dat de top 3 de komende 5 jaar er naar verwachting net zo uitziet, al is het wellicht in iets andere volgorde.

Als je als ZZP-er wilt investeren in jezelf en in je bedrijf, dan wil je natuurlijk oplossingen vinden voor dat wat voor jou de grootste blokkades zijn. Dat zal voor ieder anders zijn. Dus als je dit eens voor jezelf op een rijtje zet helpen een paar gesprekken al enorm.

Even sparren met een professioneel begeleider kan je eigen reflectie-proces aanmerkelijk versnellen. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden… aldus Prof dr. Tinka van Vuuren over Vitaliteitsmanagement (oratie 2011).

Mijn ervaring in het begeleiding van mensen in relatie tot hun werk

Ik heb veel ervaring opgebouwd om mensen in relatie tot hun werk te begeleiden. In mijn lange jaren ontwikkelingswerk bijvoorbeeld was ik altijd enthousiast betrokken op meer inkomen voor vrouwen, en meer werk-kansen voor jongeren. In 2007 heb ik me gespecialiseerd in organisatie-coaching. Organisatie-identiteit, je eigen profilering, en dicht bij je kern opereren zijn de gebieden waarop ik in de loop der jaren veel tools heb ontwikkeld.
Maar ook als je door een andere problematiek, bijvoorbeeld kanker, je opnieuw moet bezinnen op werk, dan helpt het enorm dat ik systemisch kijk en werk. Ik neem het totale plaatje mee in de vragen die ik stel. Alles in samenhang. Maar je eigen antwoorden bepalen waar je uitkomt!

De gevolgen van een slepend arbeidsconflict en onterecht ontslag, heb ik dankzij Hilde’s coaching los kunnen laten. Dankzij haar meeleven, luisterend oor, opdrachten en timing van interventies – ook via e-consult – heb ik weer zinvol werk gevonden en ervaar ik zelfs weer zorgeloosheid.
Een zeer tevreden klant.

Eén-op-één coaching


De inhoud van jouw traject is aangepast aan jouw behoeften en de doelen die jij wilt bereiken. We werken volgens de 3xO aanpak.
In onze werkgerelateerde coaching maak je
– een persoonlijk profiel
– een persoonlijk actieplan om je doelen te bereiken
– en krijg je nieuwe energie en inspiratie om je talenten te gaan herontdekken.
Hoe werkt het gemiddelde traject praktisch:

 1. Een gemiddeld traject kent 10 uur coaching. In de praktijk zijn dat 5 sessies van 1,5 u., aangevuld met korte calls tussendoor (telefoon, WhatsApp, mail, Zoom, Skype) die zorgen dat het proces in een flow blijft. Maar je kunt de uren die je koopt ook inzetten voor een kleiner aantal langere sessies. Is maatwerk.
 2. We werken via een coachcontract, waarin jouw aanleiding en doel voor de coaching kort en globaal beschreven is. Dit wordt tijdens de eerste sessie opgesteld en getekend.
 3. De eerste coaching-sessie ontmoet ik je het liefst persoonlijk, live. Ik nodig je daarvoor van harte uit in mijn praktijkruimte in Amersfoort.
 4. Je krijgt indien gewenst hulp bij een persoonlijkheids-zelf-analyse. Daardoor krijg je beter inzicht in jouw voorkeursgedrag, je valkuilen en kun je beter kiezen wat echt bij je past.
 5. Inhoud en data bepalen we samen, gemiddeld 1x per 2 à 3 weken. Maar voor sommige mensen werkt de ‘snelkookpan’ beter, heel traject in een week.
 6. Eén uur coaching kost je als particulier €97,- (incl. BTW). Zakelijke klanten (als de baas betaalt) betalen € 97,- excl. BTW. Minimale afname is 5 uur coaching bij vooruitbetaling, waarde € 485,-
 7. Daarna koop je weer een blok van 5 uur, etc. Je kunt per keer opzeggen; dat wat je op dat moment betaald hebt krijg je dan terug. De één is klaar met 6 uur, de ander met 15 uur. Mijn doel als coach is om jou weer zelf aan de gang te krijgen! Op eigen kracht.

Als je eerst meer informatie wilt, of een afspraak wilt maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakings-gesprek, maak dan aub een bel-afspraak. Zodat ik echt een half uur gerichte aandacht kan besteden om samen met jou af te tasten of je bij mij aan het juiste adres bent of dat ik je beter kan doorverwijzen.