Eén-op-één coaching

Mijn praktijk draait om Mentale Vitaliteit.

Mentale vitaliteit is in feite de tegenhanger van burn-out. Als je in een neerwaartse spiraal zit probeer ik je voor die afgrond weg te slepen. Te voorkomen dat het elastiekje echt knapt. Ik help je te ontdekken hoe je uit de chaos van de complexe situatie weer met hernieuwde energie een nieuwe start kunt maken.

Op dit moment staat mentale energie volop in de belangstelling, juist omdat burn-out zoveel voorkomt.

Vragen daarbij:

 • Ik zit vast in een zware situatie, en mis bezieling voor leven en werk. Heb je handvaten zodat ik uit de knoop kom?
 • Ik ben mat en futloos. Hoe krijg ik meer mentale energie? En wordt weer opgewekt, levenslustig?
 • Mijn lontje is kort, en bij elke nieuwe tegenslag lig ik weer de halve nacht wakker. Hoe kan mijn mentale veerkracht toenemen? Zodat ik het leven zoals het zich aandient met al z’n ups en down’s weer aankan?

Er is onderhand veel bekend over de invloed van mentale energie op de gezondheid van mensen in het algemeen, en op het welbevinden van werknemers en op de resultaten en continuïteit van organisaties.

Juist voor de achterliggende psychologische processen heb ik een al bijna levenslange fascinatie.
Mijn studie Sociale Wetenschappen (RUGroningen) en later de opleiding tot Coach vormen een solide professionele basis. Waardoor ik al meer dan 30 jaar ervaring op ervaring stapel om mensen en organisaties te empoweren om het zelf te doen:
– om meer zichzelf te worden, en een koers te varen die echt bij je past
– om hun zelfgekozen doelen te realiseren
– om hun passie te (her)vinden, en vaardigheden die daarbij horen verder te ontwikkelen
– om uit de knoop te komen en weer met elan verder te gaan.
Dit vond plaats in een veelheid van landen en culturen. Wat ik daarin geleerd heb wil ik graag doorgeven, en je begeleiden om je levenspad te lopen met goede moed en meer (werk)plezier. Want het leuke is: iedereen kan werken aan het vergroten van mentale vitaliteit, en weer bevlogen raken, weer ergens voor willen gaan! En van jouw nieuwe elan krijg ikzelf ook weer een kick!

Groen
De verbinding van mens en natuur speelt in mijn praktijk een grote rol. Rust en aandacht. Vele tinten groen is mijn website. En al mijn metaforen haal ik uit mijn eigen achtertuin; zie ook mijn blogs, waar je je gratis op kunt abonneren. Coaching in mijn ruime veranda geeft letterlijk ruimte: adem in, adem uit…gooi het er uit…

Je hoeft niet burn-out te zijn om bij mij aan te kloppen, maar er is wel een crisis gaande.

Transitie is de overgang van de ene fase in je leven naar de andere. Als individu, gezin, team of als organisatie. Ieders leven is altijd wel ergens in beweging. En meestal kun je die overgangen prima zelf handelen. Maar somt komt er teveel tegelijk. Dat kan van alles zijn, en vaak in combinatie, wat echt een kluwen kan worden. Je krijgt te maken met kanker, verlies, burn-out, teveel chaos, stress, professionele disbalans, algemene dofheid en lusteloosheid. Vaak zijn of worden dingen ook werkgerelateerd. Zoals wanneer je minder energie hebt. Of tijdens een reorganisatie die jou niet lekker valt. Zie je door de bomen het bos niet meer? Twijfel je over je koers? Grijpt psychische vermoeidheid je naar de keel? Een professionele coach die even langszij komt kan dan het verschil maken. Zodat je in een beweging vooruit komt. Op pad kunt gaan.

Wat levert je dat op?

 • Rust en zelfvertrouwen
 • De durf om stappen te zetten
 • Vanuit nieuwe bevlogenheid
 • Feedback op je acties en je plannen
 • Groei als mens en zakelijk
 • Je kunt het leven weer leven. Levenskunst!

Je bent nu ergens waar je niet wilt zijn. Aan de overkant lokt een andere werkelijkheid. Maar het lukt je even niet om de stap er naar toe zelf te zetten. Als coach help ik jou om je eigen mentale veerkracht te herstellen en optimaliseren.

Waarom bij mij?

Als coach help ik jou om je eigen mentale veerkracht te herstellen en optimaliseren. Klanten benoemen dat ze bij mij rust en vertrouwen ervaren. Ik ben een academisch gevormde beroepsbegeleider, met een lange staat van dienst. Met een uitgebreide mand vol methoden en technieken. Inclusief humor, ergens de grap van inzien. Ook werk ik intercultureel en gender gerelateerd. Onze gesprekken zijn even een pas op de plaats, direct de diepte in en goede afwegingen maken. Ik ben creatief en betrokken bij jouw proces naar meer vitaliteit, maar ik ben ook uitermate pragmatisch: hoe doen we dat dan allemaal?

Voor jou alleen?

Ja, jij alleen. Want het is best al een grote stap, die coaching. En je hebt al heel wat voor je kiezen gehad. Dat vertel je liever alleen aan mij. Bovendien dat ‘jij alleen’ is de kracht van dit aanbod. Het kost je weinig tijd, je krijgt de volle 100% aandacht en respons en je mist nooit een afspraak omdat we die gewoon verzetten, mocht er wat tussen komen.
Of vind je diep van binnen dat je het eigenlijk gewoon allemaal zelf moet kunnen? Tja, daar kan ik wel wat op zeggen. Want fietsen leerde je ook met een steuntje in je rug. In je eerste baan werd je hoogstwaarschijnlijk ingewerkt voordat je werd losgelaten. En een president regeert toch ook niet in zijn eentje?

Als je een heel coach-traject nog een stap te ver vindt, doe dan de
QUICK SCAN MENTALE VITALITEIT

Hoe werkt dat, de Quick Scan Mentale Vitaliteit? Als je je intekent krijg je digitaal een formulier met vragen. Die vul je in, en daarna volgt een bespreeksessie van een uur. Dit kan live in mijn Praktijk voor Mentale Vitaliteit bij transities te Amersfoort. Of via (beeld)bellen. De scan en de bespreeksessie samen kost  je € 97,- (excl. BTW als de baas betaalt).

De Quick Scan Mentale Vitaliteit en de bespreeksessie samen, geeft een soort 0-meeting waar je nu staat in je mentale fitheid  om je ingrijpende gebeurtenis, je crisis,  het hoofd te bieden.
Geen wachtlijst!

Let wel, het is een indicatie (geen diagnose) van je klachten, het geeft duidelijkheid zodat je je klachten kunt plaatsen. Mogelijk vallen ze mee. En zo niet, dan weet je dat er actie nodig is.
Aan het eind van de sessie formuleren we samen de conclusies, en bezien we wat jou het beste  kan dienen om je doel te bereiken.

Toen ik bij Hilde de Quick Scan Mentale Vitaliteit deed, zat ik er helemaal doorheen. Alles zat tegelijk tegen, herstel van een zware operatie, problemen in de organisatie, en een spurt om het onderwijs op een andere manier aan te bieden dan voorheen. Ik stapte van de ene in de andere crisis, en had aan het eind geen veerkracht meer over. Door de gezamenlijke analyse van de vragenlijst ontdekte ik waar het energie-lek zat waar ik aan moest werken. We hebben de kluwen uit elkaar getrokken, en alles ingedeeld in het kwadrant van Covey (urgent/belangrijk). Toen kon ik m’n prioriteit weer overzien. We hebben een afspraak gemaakt voor een vervolg van één-op-één coaching om verder uit te werken waar ik echt voor wil gaan de komende jaren. Ik ben al begonnen een nieuwe start te maken, en m’n gevoel van eigenwaarde is weer back-to-normal. Maar nu eerst vakantie. Ineke, directeur van een basisschool

Eén-op-één coachtraject

Een coachtraject met meerdere sessies kun je gelijk beginnen, of als vervolg op de Quick Scan Mentale Vitaliteit.
De inhoud van jouw traject is aangepast aan jouw behoeften en de doelen die jij wilt bereiken.
Hoe werkt het gemiddelde traject praktisch:

 1. Een gemiddeld traject kent 10 uur coaching. In de praktijk zijn dat 5 sessies van 1,5 u., aangevuld met korte calls tussendoor (telefoon, WhatsApp, mail, Zoom, Skype) die zorgen dat het proces in een flow blijft. Maar je kunt de uren die je koopt ook inzetten voor een kleiner aantal langere sessies. Is maatwerk.
 2. We werken via een coachcontract, waarin jouw aanleiding en doel voor de coaching kort en globaal beschreven is. Dit wordt tijdens de eerste sessie opgesteld en getekend.
 3. De eerste coaching-sessie ontmoet ik je het liefst persoonlijk, live. Ik nodig je daarvoor van harte uit in mijn praktijkruimte in Amersfoort.
 4. Je krijgt indien gewenst hulp bij een persoonlijkheids-zelf-analyse. Daardoor krijg je beter inzicht in jouw voorkeursgedrag, je valkuilen en kun je beter kiezen wat echt bij je past.
 5. Inhoud en data bepalen we samen, gemiddeld 1x per 2 à 3 weken. Maar voor sommige mensen werkt de ‘snelkookpan’ beter, heel traject in een week.
 6. Eén uur coaching kost je als particulier €97,- (incl. BTW). Zakelijke klanten (als de baas betaalt) betalen € 97,- excl. BTW. Minimale afname is 5 uur coaching bij vooruitbetaling, waarde € 485,-
 7. Daarna koop je weer een blok van 5 uur, etc. Je kunt per keer opzeggen; dat wat je op dat moment betaald hebt krijg je dan terug. Zoals gezegd, de één is klaar met 6 uur, de ander met 15 uur. Mijn doel als coach is om jou weer zelf aan de gang te krijgen! Op eigen kracht.

Als je meer informatie wilt, of een afspraak wilt maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakings-gesprek, maak dan aub via de e-mail / het contactformulier een bel-afspraak. Zodat ik echt een half uur gerichte aandacht kan besteden om samen met jou af te tasten of je bij mij aan het juiste adres bent of dat ik je beter kan doorverwijzen.