Transitie

Nieuwe situaties
Nieuwe situaties behoren bij het leven. Bij het leven van een persoon, van een gezin, van een team, van een organisatie. De nieuwe situatie is fysiek anders dan de oude, zichtbaar en meetbaar. En wordt vaak veroorzaakt door veranderende omstandigheden. Op zich zit hier geen enkel probleem in. Dat is hoe het leven is. Al is wel een complicerende factor dat in deze tijd de omstandigheden wel héél snel veranderen.

Maar iets waar toch wel veel mensen privé en in organisaties mee worstelen is het proces hoe je van a naar b gaat, de ‘human element’, hoe pas je je aan de verandering aan.

Bijvoorbeeld
Wennen aan je pensioen. Verhuizen en dan weer  in-settelen. Dealen met een nieuwe directeur. Leren omgaan met kanker. Beginnen als ZZP-er. Jezelf vernieuwen als freelancer. Reorganisatie op je werk. Hoe blijf ik mezelf als mijn omgeving steeds hogere eisen stelt. Verlies van een geliefd familielid. Ik moet steeds meer doen op mijn werk in dezelfde uren. De klimaatcrisis stelt eisen aan onze organisatie-maar ik verlies het overzicht.

Je kunt het leren
Het moge duidelijk zijn dat hoe veel te beter je dit interne psychologische proces, deze transitie, kunt managen, hoeveel te eerder je zult ‘landen’ in de nieuwe situatie. Transitie-management is niet persé gemakkelijk, maar het goede nieuws is dat je het kunt leren. Als persoon, als organisatie. Sterker nog, je hebt niet veel keus als je uit de chaos wilt komen. Je moet wel.

Klik door naar de volgende pagina wat transitie coaching inhoudt in het algemeen. En specifiek hoe Hilde-TransitieCoach dat aanpakt.
En maak even een belafspraak door een mailtje te sturen met je opties wanneer je gelegenheid hebt om een half uurtje te bellen voor info en afstemmen.

Zodat we kunnen bezien wat jij nodig hebt om je volgende fase in je persoonlijk, werkend of organisatie-leven met focus en goede moed te omarmen. Praktisch.

Met als doel meer levenskunst en werkplezier!