Over mij

Mijn naam is Hilde van Hulst-Mooibroek, en ik ben als begeleidingskundige de initiator en senior coach van C4D (Consultancy for Development). C4D doet sinds haar oprichting in 2007 twee dingen:
1. buitenland – zie www.hildeconsult.com – consultancies voor ontwikkelingssamenwerking wereldwijd (is andere website)
2. binnenland – zie www.hilde-transitiecoach.nl – praktijk voor coaching & training te Amersfoort.

Ik ben in 1982 afgestudeerd aan de Rijks Universiteit te Groningen (RUG) in de Sociale Wetenschappen (specialisatie orthopedagogiek- de juiste voorwaarden helpen scheppen waardoor de aangeboren capaciteiten van mensen maximaal tot bloei komen). In 2007 deed ik een aanvullende post-doc coachopleiding aan de University of Applied Sciences Windesheim.

Sinds die tijd ben ik geaccrediteerd en aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Vereniging van Beroepscoaches), www.nobco.nl,  en de EMCC (European Mentoring & Coaching Council), www.emccouncil.org.

Ik ben geïntrigeerd door vraagstukken rond verandering en transitie van en om professionals; variërend van professionele disbalans, psychische vermoeidheid, overbelasting, etc. tot identiteit, profilering, organisatieontwikkeling.
Daartoe werk ik samen met partners in allerlei settingen en allerlei landen vanuit mijn thuishaven Amersfoort. Multicultureel werken – ook in Nederland- bied ik aan in het Nederlands, Engels, Frans en Spaans.
Gevoed door mijn lange internationale ervaring zijn thema’s die door alles heen lopen: inclusieve samenleving, multi-cultureel begrip en communicatie, gender (man-vrouw verhouding).

Mijn volle ‘gereedschapskist’ aan methoden en technieken zet ik op maat in. Daar komt regelmatig weer wat bij. Heel vaak aangezwengeld door veranderingen in mijn eigen leven. Een greep:

  • Vanuit de eigen ervaring van verschillende uitzendingen én terugkeer naar/van diverse buitenlanden heb ik veel mensen kunnen begeleiden in alles wat bij dergelijke ingrijpende transities komt kijken.
  • Iets geheel anders: recent heb ik een aantal modules gevolgd van ‘Coaching rondom kanker’, nadat mijn man de diagnose had gekregen van een chronische kwaadaardige bloedkanker, en wij zelf een nieuwe vorm van levenskunst moesten aanleren. Daar profiteren nu ook anderen van.
  • Naar aanleiding van de ontmoeting met zoveel mensen die tegen burnout aanzitten, heb ik in onze grote stadstuin een zeer ruime veranda geplaatst, ook geschikt voor groepswerk. En heb ik ‘Buiten=Beter’ ontwikkeld, een vorm van natuur coaching in de achtertuin gericht op down-to-earth mindfulness (niet zweverig).

Zo help ik je – op maat- om te doorzien waar je écht wilt zijn. Ik houd je scherp om goed op koers te blijven om daar te komen. En reik je alternatieven aan om onderweg vol te houden.

Welk ‘gereedschap’ in de begeleiding ook jouw voorkeur heeft, in het gehele proces zit altijd een logische opbouw:

  • Het start altijd met een gezamenlijke analyse / diagnostiek / evaluatie / assessment. De door mij ontwikkelde Quick Scan Mentale Vitaliteit is daarvoor een handig hulpmiddel.
  • Als je het eens bent over waar de schoen wringt, wordt je het ook snel eens over een persoonlijk plan van aanpak om te veranderen naar de gewenste situatie. Dat komt in een samenwerkingscontract.
  • Het bijstaan van de persoon/team/organisatie om weer in een gezonde balans te komen is vervolgens een kwestie van maatwerk. Vaak komt het er op neer om uit te vinden wat werkt voor jou, want wat werkt voor de een, werkt niet voor de ander.
  • Samen oefenen we vervolgens een paar keer jouw persoonlijke ‘succesformule’ om je eigen transitie aan te kunnen, en schaven die bij totdat je het in de vingers hebt.
  • Daarna kun je het op eigen kracht verder uitrollen, en heb je mij niet meer nodig.

Uiteraard is vroegtijdige onderkenning wel behulpzaam voor een soepeler transitie naar je nieuwe fase. In plaats van dat iets behoorlijk uit de hand loopt, kan een soort ‘onderhoudsbeurt’ (APK) erger voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen.
Voor een beter inschatting van waar je nu staat, kan wellicht de Quick Scan Mentale Vitaliteit behulpzaam zijn. Samen met een bespreeksessie van de resultaten ken je dan je 0-meeting. En maken we samen een inschatting waar je het mee gediend bent.

Heb jij het gevoel dat ik je kan helpen? Bekijk dan mijn aanbod. Of lees wat andere klanten over mij zeggen.
En check dit in een gratis en vrijblijvende telefonisch gesprek van een half uur. Gebruik aub de mail of contactformulier om hiervoor een afspraak te maken. Bel-afspraak kan vaak al binnen een week, zodat je weet waar je aan toe bent.