Boek

Koers houden, ook in zwaar weer

Hoe stuurmanskunst je leert te dansen op de golven van het leven

Bestel nu het gedrukte boek voor € 23,85 inclusief verzendkosten.
Verzending uitsluitend in Nederland.
Of bestel het e-book (ePub) voor € 9,95.
Het luisterboek komt binnenkort uit, eveneens € 9,95

   Ik wil de paperback | Ik wil het e-book (ePub)    | (luisterboek)

Alles en iedereen om je heen ademt een sfeer alsof het leven maakbaar is. Op social media laat ieder alleen zijn/haar mooie buitenkant zien.
En dan jij, je zit in een lastige periode, de ene tegenslag na de andere. Een somberheid die niet weggaat. Je staat op een kruispunt van wegen, maar weet niet welke kant je uit zult gaan. Het lijkt of je veel vaker in de dalen van de golven zit dan er boven uit kunt kijken. Je ervaart te weinig uitzicht en perspectief.
Herkenbaar?

Dan is het goede nieuws dat het mogelijk is om een nieuwe, essentiële vaardigheid te leren. Namelijk leren omgaan met tegenslagen en je te verhouden tot het onvermijdelijke. Zodat je, ondanks alles, een vreugdevolle levensreis meemaakt.

De auteur Hilde van Hulst-Mooibroek is als consultant wereldwijd bij veel veranderingsprocessen betrokken geweest. Vooral de transitie van de ene naar de andere fase in het leven van individuen, gemeenschappen, organisaties en nog grotere verbanden intrigeert haar. De life events die transitie triggeren zijn vaak uitdagend en complex.

Het is een vondst dat Hilde die vele en diverse ervaringen op een speelse en vaak luchtige wijze beschrijft aan de hand van een zeereis.  Zij bespreek achttien levensthema’s aan de hand van korte stukjes hoe het werkt op de zeilboot, als metafoor voor het echte leven.  Zij deelt een zeer gevarieerde kennis en kunde, waar iedereen iets van zijn gading kan vinden. Aan het slot van elk hoofdstuk geeft ze je praktische oefeningen in stuurmanskunst mee. Zodat je concrete stappen kun zetten.

Al met al levert dit boek je een schat aan informatie, inspiratie en ‘empowering’ op. Iets wat juist in deze turbulente tijden bijdraagt aan hoop, moed en veerkracht.

Ik wil het gedrukte boek   |    Ik wil het e-book (ePub)    | (luisterboek)

Meer informatie over het boek

Wie op reis gaat moet zich voorbereiden. Zeker als dat door zoiets onherbergzaams gaat als het leven zelf, met al zijn valstrikken en gevaren. Hoe kun je dan koers houden? En wie komt nou helemaal zonder kleerscheuren aan op z’n bestemming? Toch wil je aan het eind graag kunnen zeggen: ik heb een prachtige reis gehad en ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen meemaken.
Wil je meer aan het roer van je leven staan?
  Ervaar je het leven, jouw levensreis, weliswaar met wat toppen, maar toch meer als een aaneenrijging van dalen? En is het zwoegen om die barre tocht vol te houden? Verlang je naar inspiratie over hoe je reist met vreugde? Om meer op de toppen te kunnen balanceren? Ondanks de vele tegenslagen? Dan is dit boek voor jou. Want dit boek helpt je om te leren dánsen op die golven en toch koers te houden richting je bestemming. Een boek met achttien levenslessen, geïnspireerd door achttien zeilverhalen. Gebaseerd op gedegen inzicht in de veranderpsychologie, met praktische en toegankelijke toepassingen vanuit management en (zelf)leiderschap.
  Voor wie
   Dit boek heb ik geschreven vanuit mijn huidige coachpraktijk Hilde|TransitieCoach, met behulp van diverse andere professionals. Daarmee is dit boek hopelijk iets geworden dat waarde heeft:
    • voor ieder die wel wat hulp kan gebruiken bij z’n eigen transitie naar een andere levensfase;
     • voor hen die moeite hebben met navigeren;
      • voor hen die door de golven de zee niet meer zien;
       • voor leidinggevenden die zich afvragen hoe ze hun teamlid binnenboord kunnen houden, of hen verwijzen naar de juiste koers.
       Want het leven geeft nou eenmaal aan ieder stormen en onverwachte situaties die je het hoofd moet zien te bieden. Ik hoop dat dit boek je kan helpen meer plezier in je levensreis te krijgen, meer zelfvertrouwen, meer veerkracht, meer moed om het onbekende in de ogen te kijken. Zodat je echt kunt dansen op de golven van het leven.
       Geïnspireerd door coping strategieën wereldwijd
        Opgeleid als gedragskundige aan de Universiteit van Groningen heb ik een groot deel van mijn leven gewerkt in Internationale Samenwerking. Lange tropenjaren met de voeten in de klei in Suriname, Honduras, Zaïre. Als Internationaal Consultant deed ik tot voor kort jaarlijks verschillende kortere missies. In allerlei landen, bij armoede en na rampen. Ik ben vaak enorm geraakt door het leed dat ik aantrof. Wat echter overheerste, was dat ik ook steeds geïnspireerd werd door de innerlijke veerkracht en coping mechanismen bij al die mensen en organisaties. Met een beetje hulp kom je weer op krachten, kun je opkrabbelen en kun je het leven weer aan, het zelf doen! Ik ben er vaak getuige van geweest. Ik heb er ook veel van geleerd aan welke knop je als buitenstaander kunt draaien om de eigen kracht maximaal aan te boren. Empowerment. Mentale Vitaliteit.
      Veerkracht is ook de kern van mijn huidige coachpraktijk te Amersfoort, Hilde|TransitieCoach, Praktijk voor Mentale Vitaliteit bij Transities. Een transitie doormaken is niet niks: van de ene fase waarin je niet meer wilt of kunt zijn, overstappen naar een nieuwe levensfase. Vaak wordt die transitie getriggerd door externe gebeurtenissen: reorganisatie op je werk, ernstige ziekte van een geliefde, ontslag, naderend pensioen, verhuizing. Je ervaart het als een levensstorm. Je moet alle zeilen bijzetten om te zorgen dat je desondanks op koers blijft en je levenspad toch met nieuwe moed kunt vervolgen.
      Maar hoe doe je dat?
       Dit boek geeft daarvoor een aantal handvatten. Aan de hand van een bijzondere metafoor: een zeilreis. Veel elementen van stuurmanskunst komen langs. Nederland is vanouds een zeevarend volk, dus veel nautische termen zijn doorgedrongen tot onze gewone spreektaal, voor velen bekend en vertrouwd. Zoals ballast overboord gooien, aan lagerwal raken, overstag gaan, navigeren.
       Hoe gebruik je dit boek?
        Elk hoofdstuk leent zich ervoor om zelfstandig te lezen. Dan pak je het stukje waar je eerste aandacht naartoe gaat. En daarna eens een stukje ergens ervoor, of erna. Helemaal prima. Doe ik zelf ook vaak bij een boekje met korte verhalen. Ik pak dan de titel die mij het meest intrigeert. Uiteraard kun je het geheel ook in volgorde lezen. Bijvoorbeeld als je het boek op je nachtkastje legt en elke avond een stukje leest. Dan heb je in drie weken alle drie de fasen van een levensreis doorlopen waarbij dit boek je wil helpen:
       Triple O: Opruimen, Oriënteren, Op pad gaan
Taal Nl
Bindwijze
  - paperback A5, 136 pagina's
   - digitaal leesboek in ePub formaat (o.a. voor e-reader)
    - digitaal luisterboek (binnenkort)
    Hoofdauteur Hilde van Hulst-Mooibroek
     Bijdragen vanaf het zeilschip Menno van Hulst
   Categorieën
    Inspiratie & persoonlijke groei, psychologie, (zelf)leiderschap, coaching en self-help
  ISBN/EAN boek:978-94-93355-23-1 (paperback)
   ISBN/EAN e-book: 078-94-93355-24-8 ( ePub )
   NUR-code: 770, 807, 808
    BISEC-code: OCCO01900, PSY03600, SEL031000, SEL016000
    Copyright © Hilde van Hulst-Mooibroek 2024
     Website auteur: www.hilde-transitiecoach.nl
      Uitgegeven in eigen beheer bij Expertboek
Paperback: Op voorraad leverbaar. Bij de prijs van 19,95 per boek reken ik 3,90 extra voor verzendkosten
Ik doe je boek binnen een werkdag op de post als een A5 brievenbuspakje. Je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Wanneer het vervolgens bezorgd wordt? Meestal in een paar dagen, maar ligt aan de workflow van andere partijen.
ePub Gelijk nadat je betaald hebt krijg je de link toegestuurd waar je het boek op kunt downloaden. Binnen een paar minuten na aankoop kun je dus al beginnen te lezen. Dag en nacht automatische verzending.
In tegenstelling tot een papieren boek zijn de investeringskosten eenmalig. Daardoor kan ik voor het digitale boek een lagere prijs rekenen, namelijk 9,95, terwijl de inhoud en opmaak gelijk is aan het fysieke boek. Ook betaal je geen verzendkosten.
Luisterboek Is nog in de maak, even geduld!
  Voor het luisterboek krijg je een link naar een auditief bestand. Voor de rest is hetzelfde van toepassing als wat hierboven staat bij ePub.
Je kunt een ePub op verschillende manieren openen:
  - Op een iPad / iPhone of Mac - Met een e-reader - Op je PC
    iPad / iPhone of Mac
   Open op een iPad of iPhone de ePub met de app iBooks/Boeken. Heb je een Mac, dan kun je het daar op ook openen met iBooks/Boeken.
E-reader
  Je kunt de ePub uiteraard ook openen met een eReader. Download de ePub op je eReader en open hem daar.
  PC
   Heb je geen iPad/iPhone of eReader dan kun je het ook op je pc openen. Dit kan op verschillende manieren.
   - Met Adobe Digital Editions. Dat kun je hier gratis downloaden: http://www.adobe.com/nl/solutions/ebook/digital-editions/download.html
   - Met andere software. Op deze website staan een aantal opties: https://goedeboekentips.nl/epub-lezen-op-pc-laptop/
Je ziet het begin van het boek... hopelijk smaakt het naar meer..
Door op de volgende link te drukken kom je in de PDF. Als je genoeg gelezen hebt, sluit dan de PDF door bovenaan links op het pijltje te klikken, zodat je op de site blijft. Veel leesplezier!.
Inkijkexemplaar.
  Heb je vragen over het boek of aanverwante zaken? Kijk eerst in de andere vensters. Liever een persoonlijk gesprekje? Stuur me je tel nr. op de mail en ik bel je terug binnen een paar werkdagen .contactformulier.
Drs. Hilde van Hulst-Mooibroek is onafhankelijk gedragskundige, trainer en coach. Zij studeert al ruim 40 jaar op veranderingsprocessen. Internationaal, intercultureel en multidisciplinair. Met een scherpe antenne voor issues rond gender en diversiteit. Vooral de transitie van de ene naar de andere fase in het leven van individuen, gemeenschappen, organisaties en nog grotere verbanden intrigeert haar. De life events die transitie triggeren zijn vaak uitdagend en complex.
Vaak is de situatie wel veranderd, maar loopt je geest nog achter. ‘Transitie is psychisch’, zegt zij in navolging van William Bridges. Het fascineert haar hoe je met vooruitgangskracht kunt bereiken dat alle puzzelstukjes echt bij elkaar komen, en het nieuwe plaatje weer in balans is. Die vooruitgangskracht kun je wél aanleren, daar gelooft zij in, daar traint zij in, daar coacht zij op en daar schrijft zij columns over. En nu dit boek!
Hilde is getrouwd met Menno. Samen hebben ze drie kinderen, drie schoonkinderen en drie kleinkinderen.
Meer inspiratie om te dansen op de golven van het leven. Download je bonus hier .Meer stuurmanskunst.

Ik wil het gedrukte boek   |    Ik wil het e-book (ePub)    | (luisterboek)

Anderen over dit boek

Dit boek is een aanrader voor ieder die een transitie doormaakt: een levensfase waarin veel keuzes gemaakt moeten worden. Het is een handboek dat je bewust maakt van je situatie, inzicht geeft in wat je blokkeert, motiveert een keuze te maken, in beweging brengt en perspectief geeft op een uitzicht in de toekomst. Met bij ieder hoofdstuk uitnodigende opdrachten. Het is een prettig leesbaar boek dat energie geeft.’
Janet Dekker-Rodenburg, EFT-relatietherapeut, coach en Familie-mediator

Dit inspirerende boek bestrijkt veel aspecten van mentale vitaliteit en veerkracht.Ondanks de breedte en de diepgang van de inhoud, is het toegankelijk en vrij luchtig geschreven. De zeilmetaforen zijn heel toepasselijk en spreken me absoluut aan, wij zijn zelf ook zeilers. De structuur in drie delen en de opzet van elk hoofdstuk werken goed voor een zelfhulpboek als dit. Van harte aanbevolen!’
Annemarie Hoogendoorn, evaluator & technical advisor in ontwikkelingssamenwerking

Dit boek geeft de vrijheid om op verhaal te komen zonder de weg van je persoonlijke realiteit over te slaan. De doorleefde metaforen zijn een uitnodiging om mee te gaan zeilen, maar ook om een eigen proces aan te gaan. De rijkdom van de vele perspectieven en de ruimte om daarin te kiezen zijn een verademing! Ik weet zeker dat ik dit boek af en toe opnieuw zal oppakken.’
Maaike Joosse-Postma, gespecialiseerd verpleegkundige Intensive Care, Public Health en Ethiek

‘Het boek is heerlijk praktisch (3 O’s) en mooi gefundeerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Veel facetten die invloed hebben op transitie worden belicht. Lang niet alles wordt nog uitgepakt, wat je als lezer bij de kern houdt. Je wordt getriggerd om in beweging te komen en de grote oversteek te wagen. Een prettig leesconcept: je kunt gewoon dat stukje lezen dat nu bij je past en de rest een andere keer. Als zeiler en als coach geloof ik dat dit boek bij iedereen in de hutkoffer mee aan boord mag.’
Bram Beute, coach & ondernemer bij Vivento, zeiler

Ik wil het gedrukte boek     | Ik wil het e-book (ePub)   | (luisterboek)