Bloeiende liefde die wakker kust

Het wonder van Valentijn in mijn achtertuin

De Japanse roos, Camellia Japonica, komt oorspronkelijk uit het verre oosten, en is familie van de theeplant.
Ik had 9 jaar geleden 2  kleine struikjes in de knop gekocht, om de wintertuin op te sieren (ze bloeien van febr.-mei). Helaas hebben ze geen van beide daarna ooit nog één bloem gegeven, al waren ze als plant wel prima aangeslagen. Totdat…

Totdat … tada … deze Valentijnsdag. Volop dikke, roze knoppen.

Wat een liefdes-verrassing die mijn achtertuin me geeft. Een cadeautje die me wakker schud…waarom had ik nooit uitgezocht waarom er wel blad was maar geen bloem? Wat had ik kunnen doen of vermijden? Hoe kan het dat ik niet eens de bloemen mistte, zo druk als ik was met andere dingen?

Het lijkt wel de omgekeerde wereld

Als dank voor mijn verwaarlozing spreekt de Japanse roos in tinten roze, in bloemknoppen-overvloed, in belofte van verandering, in uitzicht op kleur en fleur de komende maanden. Het klinkt als: zie mij eens mijn best doen… wees ook een beetje blij met mij. En help me om te bloeien. Ook volgend jaar.

Wat een wake-up call om uit m’n winterslaap te komen

 • Dus haast ik mij om een cadeautje voor mijn man te kopen (een prachtig tweede hands boekje over maritieme cartografie vanaf 1540). Met dezelfde vraag: help me om te bloeien. Ook een meer dan veertigjarige liefde vraagt onderhoud.
 • En daarom haast ik mij om jullie, mijn trouwe lezers, dit digitale bosje rozen te sturen. Want na de kerst had ik niet meer geschreven. Eveneens met dezelfde vraag: help me om te bloeien. Want even wat van elkaar horen zijn de pareltjes in een relatie.
 • Ik stuur weer regelmatig mails en blogs.
 • En ik ga door met de 1-op-1 intensieve begeleidingstrajecten (live of op afstand).

Veranderkunst – even voor nieuwe lezers in een notendop wat ik doe

Ik ben gespecialiseerd in Veranderkunst

 • de transitie die je doormaakt na een dreun van het leven, de crisis die je treft je zult ermee moeten leren leven
 • maar hoe doe je dat?
 • hoe kun je weer terugveren naar gezonde vitaliteit, naar zin in het leven?
 • vaak spelen vragen als: wat is de nieuwe koers in m’n leven? Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kom ik daar?
 • hoe kom ik uit de knoop van de kluwen waarin ik nu zit?

Mijn Praktijk voor Mentale Vitaliteit bij transities is

 • Gericht op hoger opgeleide mensen uit de sandwichgeneratie (40+)
 • Live-praktijk in A’foort, met ruime ontvangst, en de achtertuin bij de hand
 • Lange ervaring in werken op afstand, intercultureel, in NL, Engels en Frans
 • Voor analyse met advies, coaching of training

Want persoonlijke transformatie gaat niet om je talent, daar heb je voldoende van, maar om de focus op wat je nu belangrijk vindt. Voor – laten we zeggen – de komende drie jaar.

Het zou een mooi Valentijns cadeautje voor mij zijn als jij deze blog doorstuurt naar zoveel mogelijk mensen die hierin interesse kunnen hebben. Mensen die mij nog niet kennen kunnen dan eens rustig verder kijken op mijn site , zich rechtstreeks abonneren op mijn blogs, of een gratis product aanvragen.  

Maar wat heeft Valentijnsdag hiermee te maken?

Niet zozeer vanuit de commercie, of vanuit het over-romantiseren van het normale genieten van elkaars aanwezigheid. Dat kan elke dag. Maar feit is dat nét nu die Japanse roos in mijn tuin tot mijzelf sprak. En ik geef dat woord graag door. En het trof dat dit precies aansluit bij de oorsprong van Valentijnsdag, genoemd naar de Romeinse priester Valentijn. Zijn naamdag wordt al sinds het jaar 496 op 14 februari gevierd.
Het verhaal dat erachter schuilgaat is dat Valentijn een priester was die een onwettig huwelijk sloot tussen een Romeinse soldaat en een christelijke vrouw, omdat hij hun liefde wilde bezegelen. Bijzonder verhaal dus. Twee personen die hun liefde willen vieren maar eigenlijk ver van elkaar verwijderd zijn. Valentijn werd er indertijd om geëxecuteerd. Maar later in 496  heilig verklaard (Sint Valentinus). Omdat de liefde ondanks alles overwint.
Dat gaf door de eeuwen heen wel weer stof tot het ontstaan van allerlei onduidelijke mythes en legenden rond deze dag van 14 februari, maar die laten we hier maar lekker voor wat het is.

En jijzelf? Hoe zit het met jouw liefdevolle relaties?

Gefeliciteerd als je omringd bent door mensen van wie jij kunt houden, en die van jou houden. Iets om heel dankbaar voor te zijn.
Maar als het anders is…

Mogelijk zit jijzelf in de knoop

Door een verloren geliefde, een mislukte liefdesrelatie, verkeerde liefde, te weinig liefde, een onbeantwoorde liefde, een destructief zelfbeeld waar eigenliefde lastig is, of iets anders waar je wellicht moeilijk over praat. Maar wat je wel in de houdgreep heeft, zodat je jezelf een beetje aan het kwijtraken bent. Iets wat je belemmert om weer een nieuwe start te maken, om weer liefdevol, met aandacht en met toewijding te leven.

Schroom dan niet, en mail je telefoonnummer met jouw opties voor een geheel gratis en vrijblijvende belafspraak.

Dan bel ik je om te bezien of ik je ergens mee kan helpen. Of wellicht je kan doorverwijzen naar een meer passend adres.
NB ik ben geen seksuoloog.

Met een lieve groet op deze speciale dag!